Geschiedenis

 

De naam van ons restaurant verwijst naar het pand in ‘s-Hertogenbosch waar we tot 2007 ons restaurant hadden. Dit pand heet ’t Misverstant en de naam hebben we meegenomen naar Vught.

Het pand “’t Misverstant” is een overgebleven deel van een Begijnenklooster, oorspronkelijk opgetrokken uit baksteen in een tijd dat de meeste huizen nog van hout werden gemaakt, hierdoor behoort het tot de oudste stenen gebouwen van Nederland.Op de zijgevel van “’t Misverstant” zijn de volgende ankercijfers en letter zichtbaar: A (nno) 1149. Echter, voordat ‘s-Hertogenbosch in 1185 werd gesticht stonden er nog géén stenen gebouwen, men woonde in houten huizen.

Men vermoedt dat tijdens een van de vele verbouwingen van het pand de cijferankers in de verkeerde volgorde zijn aangebracht en dat de juiste volgorde 1419 of 1491 moet zijn geweest. Zo zou de naam “’t Misverstant” in de volksmond zijn geboren: een misverstand veroorzaakt door bouwvakkers die geen Romeinse cijfers kennen. 

Met een korte tussenstop op de verwersstraat in Den Bosch zijn we sinds 2012 gevestigd aan de Kampdijklaan 80 in Vught. In 2019 hebben we het interieur van het restaurant een update gegeven.